En bra kväll med bra människor

Jag tänkte berätta lite om gårdagskvällen. För det var verkligen så himla trevligt! Som jag tidigare berättat träffas jag, Sara och Kristin varje vecka och lagar mat och har det trevligt. Lite som i serien Halv 8 hos mig som ni säkert sett någon gång. Till skillnad från tv-serien sätter vi inga betyg på det vi lagar och vi känner varandra väldigt mycket bättre än vad de i serien gör. Detta inlägg blir nog lite av ett hyllningsinlägg till mina kära vänner Sara och Kristin, men jag är så himla glad att jag har er. Pingisen har fört oss samman och vi har gjort så många roliga, galna, pinsamma, flummiga och spännande saker ihop.

I alla fall. Denna veckan var det dags att träffas i Saras lilla lya. Det som stod på menyn var Stekt Lax i kokosnötsås med lyxsallad. Kristin kom med förslaget till denna maträtt och det blev så himla gott! Njöt av varje tugga! Nästa vecka ska vi vara hos mig, så då har jag en del press på mig om jag ska toppa denna veckans mat. Får se vad det kan bli för något gott...

Några bilder som sammanfattar kvällen...


Den underbara maten!


De underbara vännerna Sara och Kristin. Jag är så glad att ni finns!

Livet som timvikarie

Tänkte berätta lite om hur det är att vara timvikarie, en titel som ganska många, inklusive mig, i min omgivning har för tillfället. De flesta som tog studenten 2009 har haft svårt att få ett fast jobb och därför får man nöja sig med att vikariera på olika ställen då och då.

Man vet aldrig när eller var man jobbar, men när de väl ringer får man vara beredd och tacka ja direkt, annars riskerar man att "åka ned" på vikarielistan. Jag jobbar tex på olika dagis runt om i Ulricehamn. Jag jobbade på ett ställe igår, men nu har jag ingen tid förrän nästa onsdag. Därför vet man aldrig hur mycket man jobbar på en månad, utan får vara nöjd med de tider man får.

Det är inte så att jag tycker det är pest och pina att jobba på dagis, verkligen inte! Jag tycker faktiskt det är väldigt kul, jag trivs med att jobba med barn och tycker det är härligt med deras otroliga fantasi. Häromdagen lekte tex två sju-åringar (detta var inte på dagis, men ändå) att de hade ett supersvärd som någon stor kejsare använt för typ 100 år sedan, som skulle förvaras på en mycket fin svärdhylla. I verkligheten var supersvärdet en vanlig liten pinne, kejsaren en låtsaskejsare och svärdhyllan var ett vanligt träd. Visst är det härligt! Jag sa till dem "Vilken bra fantasi ni har!" Då svarade de "Ja, det har vi, men du är stor så du har ingen fantasi." Och det stämmer verkligen! Tänkt vad kul när man var liten och man kunde leka vad som helst var som helst.
Mitt budskap i dagens inlägg blir alltså: Låt fantasin flöda! Även när man är stor!


Tycker denna bilden stämmer bra överens med detta. Josefine och Mia leker i snön under en härlig vinterpromenad på nyårsdagen. :) Haha!


Bra läsning..

Idag var det skönt att vakna utan klocka, till skillnad från både i lördags och söndags. Min dag har sett ut så här. Jag gick upp, åt frukost, läste tidning, satte mig lite vid datorn och fixade lite allt möjligt, ringde ev sommarjobb och sedan satte jag mig och läste boken Snabba Cash av Jens Lapidus. Det finns få grejer som är lika sköna som att sätta sig ned i soffan med en bra och spännande bok. Gärna med en filt och en kopp te bredvid sig. Har tänkt läsa denna bok väldigt länge, trots att det inte kändes riktigt som min genre, men nu har det äntligen blivit av. Fördes med i bokens spännande berättelse och plötsligt var klockan redan 13!

Gjorde iordning mat och snart ska jag bege mig till jobbet. Inte många timmar idag, men alltid något! Ikväll får vi se vad som händer. Jag, Kristin och Sara brukar ju ha MatMåndag, en ganska nystartad aktivitet då vi lagar mat, snackar och bara umgås. Mycket trevligt! Men tyvärr jobbade Krstin sent idag, så antagligen blir det flyttat till onsdag. Jag får med andra ord förgylla min måndagskväll på något annat sätt.





Min lördag

Idag har jag varit i Borås och spelat söderspelen, en av de bättre tävlingarna som finns i Sverige. Tyvärr spelas de flesta av sådana tävlingar i cup-spel, vilket betyder att om man åker ut första matchen, är man ute. Tyvärr var det precis vad som hände mig idag. Jag åkte ut mot en som är två år yngre än mig och som jag var på träningsläger i Kina tillsammans med. Inte alls kul! Därför fick jag efter endast 20 minutes speltid vid bordet ta mitt pick och pack, gå och duscha och åka hem. Känns alltid lika tråkigt, när man vet att man kunde vunnit.

Jaja, imorgon väntar en ny tävlingsdag med två andra motståndare, får hoppas att det går bättre då! Skönt att ha nära till en tävling för en gångs skull i alla fall.

Hoppas er kväll blir trevlig!

Hej så länge! :)

God morgon!

Idag får det bli ett morgoninlägg. Att vakna upp, pigg och utvilad, utan att bli väckt av en irriterande alarmsignal och ha en ledig fredag framför sig är väldigt härligt! Att kunna sitta länge och äta frukost samtidigt som man läser igenom GP: s alla delar i lugn och ro. Att kunna göra vad man vill. Att kunna sätta sig med en kopp te och läsa en bra bok. Att kunna ta en promenad i vintervädret och njuta av den fina vita snön. Det jag vill komma fram till är hur skönt det är att kunna ta dagen som den kommer, och idag kan man säga är en sådan dag.

Jag skulle egentligen jobbat, men behövde inte eftersom det var för få barn på den avdelningen idag. Så därför har jag en ledig fredag. Nu på förmiddagen ska jag nog ta mig in till stan och handla lite och i eftermiddag ska jag och en kompis åka och hälsa på en annan kompis i Falköping och där blir det myskväll med Ben & Jerrys! Ska bli riktigt trevligt! Imorgon och på söndag väntar tävling i Borås.

Ha en bra dag! :)

I'm back!

Hör och häpna! Jag är tillbaka som bloggare igen efter ett halvårs uppehåll. Kan erkänna att jag skäms lite faktiskt, men jag kan, utan att ljuga, säga att jag haft ganska fullt upp. Det är otroligt vad mycket jag hunnit med dessa sex månader sedan juni förra året. Jag har varit i Kina på träningsläger, jobbat på två olika sommarjobb, haft en underbar sommar med ett härligt gäng, börjat på en folkhögskola (och hoppat av), spelat i elitserien, tränat stenhårt, jobbat som vikarie på skolor, varit i Uganda och Kenya med mera. När man tänker tillbaka har nog 2009 varit det mest innehållsrika året i mitt liv tror jag. Det har varit fullt av spännande, roliga, lärorika och blandade händelser. Och förutom alla de stora grejerna har såklart massa småsaker hänt också.

Men, jag kan ju inte börja min blogg-come-back med att bli allt för nostalgisk. Jag har nog faktiskt saknat bloggandet lite. Det är rätt skönt att skriva av sig lite och tanken är att jag ska skriva om vad som händer i mitt liv nu. Jag hoppas ni läsare som är tillbaka uppskattar det! :)

Nu ska jag nog krypa ned i sängen, ska bli skönt med sovmorgon imorgon. Natti natti!

RSS 2.0