Englandplanering

Denna söndag har varit full av englandplanering. På tisdag kommer jag nämligen vara på resande fot igen. För resesällskapet står min trogna resekamrat och allmänt goda vän Sara och det är London och Bath som är destinationerna. I London ska vi hälsa på två kompisar, en volontär och en au-pair. Det kommer bli shopping, fika, eventuellt musikal, utgång, sevärdheter och en massa annat. I Bath, eller Colerne rättare sagt jobbar Stina, en av mina bästa kompisar som au-pair. Så därför ska vi även spendera en helg i Bath. Jag ser verkligen fram emot att träffa er alla och hoppas att det kommer bli en kul och härlig resa! Vi ska bo i dorms på hostel de flesta nätterna så det blir ganska enkelt boende. Men tror att vi ska klara det fint.

Idag har jag en hel lista med en massa grejer som ska fixas. Packa, boka buss, skriva ut flygbiljetter, skicka in grejer till min handläggare på arbetsförmedlingen, ringa några samtal och så vidare. Så det är bäst jag sätter igång.

Här är två bilder från förra gången jag, Josefne, Kristin och Sara var i London.




Framtidsbeslutsångest

Framtidsbeslutsångest. Det är nog ett nytt ord. Men det stämmer väldigt bra överens med hur jag känner just nu. Jag har helt enkelt beslutsångest över vad jag ska göra i framtiden. Det spelar ingen roll hur mycket jag än funderar och vrider på frågan "vad ska jag göra i framtiden", jag blir ändå inte klokare känns det som.. Främst måste jag bestämma vad jag ska göra i höst. Ska jag börja plugga på universitetet, i så fall var och vad? Ska jag resa, i så fall på vilket sätt, genom att jobba, plugga eller vara volontär? Ska jag fortsätta satsa lika mycket på pingisen som detta året? Ska jag läsa någon bra kurs på en folkhögskola? Eller ska jag kanske göra något helt annat än ovanstående alternativ? Frågorna är många... Ena stunden tycks jag vara helt säker på att jag bestämt mig för något. Nästa stund ångrar jag mig, och är mer sugen på något annat.

Jag vet att man inte ska tänka för mycket på framtiden, utan försöka "leva i nuet" som det så fint heter. Men det tycker jag att jag gör också. Just nu trivs jag bra med det jag gör. Jag jobbar cirka tre dagar i veckan och tränar en hel del. Resten gör jag saker som jag tycker är kul och som man kanske inte hann med när man gick på gymnasiet. Idag har jag till exempel varit ledig så då tog jag sovmorgon, åkte skidor på förmiddagen och sen blev det en tur till Gällstad för lite shopping och fika med Josefine och Sara. Imorgon blir det jobb och sedan teater med familjen. Så egentligen, jag borde kanske inte klaga, men nästan varje dag kommer frågan "vad ska jag göra i höst" krypande och någon gång måste jag kunna besvara den frågan...

Men inte ikväll. Nog grubblat för idag, god natt!

Tv-tittande är smittande

Vilken härlig dag! Så tänkte nog många av vasaloppsåkarna när de vaknade imorse. De som några timmar senare skulle kämpa sig igenom nio mil av skidåkning. Jag måste säga att jag tycker att vasaloppet är roligt. Dels att sitta och kolla på. Men också för att jag själv tycker om att åka skidor. Att åka tillsammans med tusentals andra åkare måste bli en härlig utmaning och folkfest. Efter att ha suttit och kollat en stund blev jag själv sugen, så nu blir det att ta en tur i skidspåren i det härliga vädret.

Kul helg!

Denna helgen gick väldigt snabbt. Det känns som det var nyss jag satte mig på bussen mot Lund i fredags. Jag har nämligen varit och hälsat på Karin där, en pingiskompis som jag inte träffat sedan i oktober. Så det var verkligen på tiden.

Fredagskvällen spenderade vi i hennes lägenhet i Landskrona och det blev pannkakor och en massa snack. På lördagen blev det lite shopping och träning. På kvällen hade vi tänkt gå ut på en av nationerna i Lund, men eftersom jag inte är student fick jag inget gästkort! Trist. Ändrade planer alltså, det blev istället en lugn hemmakväll med film och popcorn, inte fel det heller. På söndagen gick vi runt på stan och kollade in Lund. Vi avslutade helgen med lunch på waynes.

Helgen tycks vara helt perfekt ända tills detta händer. Jag går för att hämta min resväska som jag låst in i ett av förvaringsskåpen på stationen. Då har det blivit strömavbrott i hela Lund! Det betyder att jag inte kan slå in koden till skåpet och jag får alltså inte ut min väska! I väskan hade jag hemnycklar, pingisgrejer (inte bra eftersom det är SM till helgen), necessären, linser med mera. Både jag och Karin får lite smått panik och ser ingen annan lösning än att jag får ta bussen hem som planerat och sedan får de som är ansvariga för skåpen skicka väskan till mig. Så idag har jag ringt dem och förmodligen kommer min väska skickas med en Swebus. Puh, vilket äventyr!

Förutom detta lilla äventyr tycker jag helgen har varit jättemysig! Nu är jag laddad för ännu en vecka!

RSS 2.0